Menneken 14, 9968 Bassevelde
Maak een afspraak

Diensten

Ons vakgebied

De logopedist heeft een zeer ruim werkveld. Stoornissen op het gebied van spraak, taal, stem, leren (lezen, schrijven en rekenen), slikken, maar ook stotteren en neurogene communicatiestoornissen worden behandeld door de logopedist. De problemen kunnen in de ontwikkeling van het kind ontstaan of het gevolg zijn van een neurologische aandoening.

In de basisopleiding wordt elke logopedist opgeleid om al deze stoornissen te onderzoeken en behandelen. Omdat we kwaliteit belangrijker vinden dan kwantiteit, kiezen we ervoor om ons te specialiseren en niet elk logopedisch probleem zelf te behandelen. Dat betekent dat we u voor sommige hulpvragen zullen helpen met een gerichte doorverwijzing naar een gespecialiseerd collega in uw buurt.

Specialisatie zien wij enerzijds als het beschikken over voldoende recente wetenschappelijke kennis via het volgen van postgraduaten, bijscholingen, zelfstudie, netwerken,… en anderzijds als het vaardig worden in het geven van bepaalde therapieën door ze aan een voldoende hoge frequentie uit te voeren. We leren bijzonder veel door de samenwerking met onze cliënten.

Geen enkele logopedische behandeling is hetzelfde aangezien we steeds met unieke individuen werken. We vertrekken steeds via een biopsychosociaal model (ICF-model) dat de persoon en zijn omgeving ik kaart brengt en een holistische aanpak toelaat.